Mortadela z warzywami

  • wyświetlono: 606 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Była sobie mortadela . Z warzywami.

beatkaa153
  • 30min

Składniki

mortadela 6-7 dużych plastrów
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
marchew 1 sztuka
cukinia kilka słupków
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Mortadela z warzywami

  • 1. Paprykę obrać, umyć, pokroić w słupki. Tak samo robimy z marchewką. Na plastrach mortadeli układać przygotowane warzywa, można oprószyć ziołami. Zwinąć mortadelę. Spiąć wykałaczką.
    Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu położyć przygotowane roladki i opiekać. Można też podlać trochę wodą, albo bulionem i dusić ok. 5 minut. Gdy woda odparuje można ponownie podsmażyć.
    Podawać z ketchupem albo ulubionym sosem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilwarzywapaprykamortadelamarchewkolacjaobiad

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Szynka gotowana z warzywami

Na świątecznym stole wśród wspaniałości...

image-1bya1d6

Dodane przez: beniawojt

Galaretka z kolorowymi warzywami

Pyszna galaretka z kolorowymi warzywami...

Wrapy z szynką i warzywami

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Wrapy z szynką i warzywami

Wrapy z szynką i warzywami idealne...

image-18rs4yv

Dodane przez: beniawojt

Kule ryżowo-serowe z warzywami

Takie kule są idealnym dodatkiem...

Dodane przez: gizmo_ne

Smażone krewetki z warzywami.

Co takiego w sobie kryją owoce...

Twarożek z wędliną i warzywami

Dodane przez: Futka

Twarożek z wędliną i warzywami

Propozycja na smakowity, bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE