Mortadela z keczupem w chrupiącej panierce

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taką mortadelę przygotowałam dla córek. Zawsze upierały się, że takiej wędliny nie będą jadły , a zjadły , aż miło było patrzeć jak znika z talerzy . Wykonanie takiej mortadeli, w chrupiącej w panierce, nie zajmuje zbyt wiele czasu, a dostępne składniki to dodatkowy plus .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mortadeli
    2 jajka
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki bułki tartej
    1/2 szklanki ziaren słonecznika
    2 łyżki siemienia lnianego
    2 szczypty przyprawy Harissa
    2 szczypty czubrycy zielonej
    keczup
    Dodatkowo :
    tłuszcz do smażenia - u mnie olej
    papierowy ręcznik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Śniadanie

Mortadela z keczupem w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mortadela z keczupem w chrupiacej panierce 1. Mortadelę kroję w plastry , na każdy plasterek nakładam po pół łyżeczki keczupu , smaruję . Do jajek dodaję harissę i czubrycę , lekko rozbijam , bułkę tartą mieszam z ziarnami słonecznika i siemieniem. Mortadelę panieruję w mące , jajku i mieszance z bułką tartą , smażę na złoto na rozgrzanym tłuszczu z obu stron . Osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu , podaję .

Porady

Ja tak usmażoną mortadele podaję z lekką sałatką , tym razem z mieszanki sałat z kiszonym ogórkiem i lekkim dresingiem. Całość osypuję np. posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować