Mortadela w cieście z pomidorem i mozzarellą

0 (0 ocen)

Tradycyjnie smażyłam mortadelę w jajku i bułce tartej.Taka wersja nadała całkowicie innego smaku i charakteru popularnemu daniu.Polecam :)

Składniki:

  • 250g mortadeli w kawałku
    1 średni pomidor
    1 kulka mozzarelli
    przyprawa do mozzarelli i pomidorów lub suszona bazylia
    Ciasto:
    1/2 szklanki mleka
    1 jajko
    1 szklanka mąki
    1/2 łyżeczki oleju
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki:
    soli ,pieprzu , chili
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Dodatki

Mortadela w cieście z pomidorem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie 1. Mortadelę pokroić w plastry ok 2 cm.
    Mozzarellę oraz pomidora pokroić w cienkie plastry (1 plaster na 1 kawałek mortadeli)
    Składniki na ciasto połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.
    Na patelni rozgrzać olej.Każdy kawałek mortadeli maczać w cieście ,smażyć na wolnym ogniu najpierw z jednej strony do zarumienienie następnie przekręcić, na każdy kawałek położyć plaster pomidora oraz mozzarelli.Smażyć ponownie na rumiano.Wierzch oprószyć przyprawą do mozzarelli pomidorów lub bazylią.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować