Mortadela nie jedno ma imię...w sałatce z bobem

4.5 (194 ocen)

Mortadela to rodzaj włoskiej wędliny. Właśnie z Włoch do nas przybyła. Mortadela produkowana jest od co najmniej 500 lat.

Składniki:

  • Składniki:
    20 dag mortadeli
    10 dag żółtego sera
    3-4 jajka ugotowane na twardo
    1 opakowanie świeżego szpinaku
    2 garści zielonej fasolki
    2 garści bobu
    pół czerwonej cebuli
    2 rzodkiewki
    szczypiorek

    sos:
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka naturalnego miodu
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Mortadela nie jedno ma imię...w sałatce z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka z mortadelą i bobem 1. Na półmisku układamy umyty i osuszony szpinak, ugotowaną i ostudzoną fasolkę oraz ugotowany i ostudzony bób. Cebulę kroimy w piórka i także układamy na sałatce. Mortadelę i ser kroimy w cienkie paseczki i dodajemy na półmisek. Ugotowane jajka kroimy w ósemki i dodajemy do reszty. Całość posypujemy szczypiorkiem i polewamy sosem.
  • 2. Składniki na sos energicznie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy nim sałatkę. Sałatkę podajemy z tostami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Jajka Mortadela Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować