Morszczuk zapiekany w warzywach i sosie cytrynowym

4.5 (140 ocen)

  • Łatwy

Morszczuk zapiekany w warzywach w sosie cytrynowym

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z morszczuka: 600 gramów
    - marchewka (duża): 3 sztuki
    - pietruszka (duża): 2 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - masło: 3 łyżki
    - Danie ze smakiem KAMIS, Ryba w sosie cytrynowym.: 1 opakowanie
    - śmietanka kremówka (dodatkowo do sosu cytrynowego): 100 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Morszczuk zapiekany w warzywach i sosie cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z ryby osuszyć. Cebulę pokroić w piórka , marchew,pietruszkę obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie warzywa dusić na maśle.
  • 2. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połową warzyw, położyć rybę na wierz resztę warzyw.Polać sosem cytrynowym, przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Zapiec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować