Morszczuk z musztardą w warzywach

0 (0 ocen)

Morszczuk opatulony musztardą w warzywach : porze, marchwi oraz szpinaku. To danie jest niezwykle proste i szybkie do przygotowania i bardzo zdrowe

Składniki:

  • 500 g filetów mrożonych z morszczuka atlantyckiego
    500 g mrożonego szpinaku w brykiecie
    1/3 op sera fety
    3 ząbki czosnku
    2 większe marchwie
    1 większy por (biała część)
    100 g musztardy sarepskiej
    50 ml śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Morszczuk z musztardą w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybe opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Odstaw na 10 min
  • 2. Marchew obierz i umyj. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Por pokrój w cienkie półplasterki. Wymieszaj wszystko razem
  • 3. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Dodaj szpinak, i smaż aż się rozmrozi dodaj 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj, smaż do momentu odparowania wody. Dodaj ser i wymieszaj
  • 4. Musztardę wymieszaj ze śietanką i nasmaruj nią rybę z oby dwóch stron
  • 5. Na dnie naczynia żaroodpornego nałóż marchew z porem. Na to rybę w musztardzie i szpinak.
  • 6. Piecz w piekarniku ok 30 min w 200'
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Morszczuk Por Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować