morszczuk w porach

4.5 (150 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubię smażone filety rybne,a takie zwyczajne już mi się znudziły. Wystarczył dodatek pora i sera, żeby zwykła smażona ryba nabrała nowego smaku, taka wersja jest dużo smaczniejsza.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 filety z morszczuka
    biała część pora
    3 plastry żółtego sera
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Morszczuk w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić na cienkie krążki i usmażyć na odrobinie tłuszczu, posolić. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Opanierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i przełożyć na blaszkę. Na rybie rozłożyć pora i przykryć żółtym serem. Piekarnik nagrzać do 200 z funkcją grzania od góry, wstawić ryby i piec kilka minut, aż ser się stopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować