Bardzo lubię smażone filety rybne,a takie zwyczajne już mi się znudziły. Wystarczył dodatek pora i sera, żeby zwykła smażona ryba nabrała nowego smaku, taka wersja jest dużo smaczniejsza.
20 min
Składniki:
3 filety z morszczuka
biała część pora
3 plastry żółtego sera
1 jajko
mąka
bułka tarta
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
Morszczuk w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora pokroić na cienkie krążki i usmażyć na odrobinie tłuszczu, posolić. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Opanierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i przełożyć na blaszkę. Na rybie rozłożyć pora i przykryć żółtym serem. Piekarnik nagrzać do 200 z funkcją grzania od góry, wstawić ryby i piec kilka minut, aż ser się stopi.
Komentarze