Morszczuk w marynacie

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Serdecznie polecam morszczuka w słodko-ostrej marynacie.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    Filet z morszczuka
    Żółta papryka
    Marchew
    Łyżeczka oliwy z oliwek

    Marynata: łyżka miodu, łyżka musztardy, łyżeczka oliwy, 2 łyżki octu jabłkowego, łyżeczka kurkumy, szczypta białego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Morszczuk w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty dokładnie połączyć, a następnie natrzeć nią morszczuka.
    Odstawić rybę na ok. 30 min.
    W tym czasie można przygotować dodatki: żółtą paprykę pokroić w małą kostkę, marchewkę zetrzeć na długie wiórki na tarce o dużych oczkach.
    Następnie wszystkie składniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym: rybę z marynatą, paprykę i marchewkę. Warzywa delikatnie skropić oliwą z oliwek.
    Piec ok. 15 min. w temp. 180 st. C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować