Morszczuk w cieście piwnym

  • wyświetlono: 682 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Ryba -lekka i zdrowa,doskonale smakuje przez cały rok, ta o piwnym aromacie zachwyci każdego dorosłego a podana z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej stworzy dobry obiad!

IMG_20180423_133914
  • 30min

Składniki

500 g fileta z morszczuka
sól do smaku
pieprz cytrynowy do smaku

Ciasto:
10 dag mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki jasnego piwa
1 jajko
1 łyżka ziaren sezamu
olej do smażenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Morszczuk w cieście piwnym

  • rybę solimy1. Rybę rozmrozić usunąć nadmiar wody ręcznikiem papierowym,pokroić na mniejsze kawałki,posolić i oprószyć pieprzem cytrynowym do smaku,zostawić na 10 minut w lodówce.
  • Maczamy w cieście2. Ciasto:
    Jajko roztrzepać mikserem wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną wlać delikatnie piwo zmiksować,doprawić do smaku solą,wsypać ziarno sezamu ponownie zmiksować.Rybę zanurzać kolejno w przygotowanym cieście.
  • smażymy3. Kłaść na rozgrzany olej,smażyć po około 2-3 minuty z każdej strony,osączyć z tłuszczu,podawać gorącą z dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudanie rybnemoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodymama_mnie_nauczylaobiadkuchnia polskamorszczukryba w cieścieszybkie i smaczneProste przepisyryba w piwieryba w cieście piwnym
 

Komentarze

Podobne przepisy

Dorsz w cieście piwnym

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Dorsz w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym to bardzo...

warzywa w cieście piwnym

Dodane przez: benka

Warzywa w cieście piwnym

Dobra przekąska np. na mecz,a podane...

Frykasy w cieście piwnym

Dodane przez: EwaSidor

Frykasy w cieście piwnym

Szybkie pasują na piknik , obiad...

Skrzydełka w cieście piwnym

Dodane przez: czekoladka

Skrzydełka w cieście piwnym

Smaczne, aczkolwiek kaloryczne.

mortadela

Dodane przez: bieniaszka

Mortadela w cieście piwnym

Szybko, tanio i smacznie

 Gulasz piwny w cieście francuskim.

Dodane przez: pkrasinska

Gulasz piwny w cieście francuskim

po prostu pyszne