Morszczuk smażony, ziemniaki, surówka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smażony morszczuk podany z młodymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • morszczuk 2 szt.
    młode ziemniaki 8 szt.
    sól
    pieprz cytrynowy
    olej do smażenia
    surówka z pekińskiej kapusty

    Surówka:

    kapusta pekińska
    marchew
    cebula 1 szt. mała
    sól
    pieprz ziołowy
    majonez 2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Morszczuk smażony, ziemniaki, surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Morszczuk smażony, ziemniaki, surówka. 1. Surówka:

    Kapustę kroimy w drobne paski, obraną marchew ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, dodajemy majonez i mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy przykrytą do lodówki.
  • Morszczuk smażony, ziemniaki, surówka. 2. Wymyte, oczyszczone ryby tniemy na połówki, przyprawiamy pieprzem cytrynowym i solą.
  • Morszczuk smażony, ziemniaki, surówka. 3. Obieramy ziemniaki, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Jednocześnie smażymy kawałki morszczuka na gorącym oleju.
  • Morszczuk smażony, ziemniaki, surówka. 4. Usmażoną rybę podajemy z młodymi ziemniakami i surówką z kapusty.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować