Morska sałatka z makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Prosta sałatka z kapusty pekińskiej z makaronem, tuńczykiem i kiełkami soi. Smaczna i prosta, u mnie w rodzinie ma wielu amatorów.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • ½ kapusty pekińskiej,
    25 dag drobnego makaronu (penne, kolanka, kokardki),
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
    1 słoik albo puszka kiełków fasoli Mung lub soi,
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    4 łyżki majonezu,
    ½ łyżeczki curry,
    sól do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Morska sałatka z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przestudzić.
  • 2. Kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki. Tuńczyka oraz kiełki odsączyć z zalewy. Kiełki posiekać na mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem, doprawić curry i solą.
  • 3. Sałatkę najlepiej podawać schłodzoną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować