Prosta sałatka z kapusty pekińskiej z makaronem, tuńczykiem i kiełkami soi. Smaczna i prosta, u mnie w rodzinie ma wielu amatorów.
30 min
Dla 6 osób
Składniki:
½ kapusty pekińskiej,
25 dag drobnego makaronu (penne, kolanka, kokardki),
2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
1 słoik albo puszka kiełków fasoli Mung lub soi,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
4 łyżki majonezu,
½ łyżeczki curry,
sól do smaku.
Morska sałatka z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przestudzić.
2.Kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki. Tuńczyka oraz kiełki odsączyć z zalewy. Kiełki posiekać na mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem, doprawić curry i solą.
Komentarze