Moje piersi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ile gospodyń, tyle wersji kotletów z piersi z kurczaka. Oto moja.

  • 60 min

Składniki:

  • -1 duża podwójna pierś z kurczaka
    -3 jaja
    -1,5 szklanki bułki tartej
    -po jednej łyżeczce: przyprawy uniwersalnej, czosnku granulowanego, papryki słodkiej, bazylii suszonej
    -pół łyżeczki pieprzu
    -1 łyżeczka startego świeżego imbiru
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Moje piersi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Dzielimy na kotlety (u mnie wychodzi 8 kotletów) i rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez folię aby się nie rozpadły.
  • 2. Kotlety wrzucamy do miski, wsypujemy wszystkie przyprawy i imbir. Dokładnie nacieramy kotlety i wstawiamy na 30 minut do lodówki.
  • 3. Jajka rozkłócamy. Kotlety maczamy w jajku, następnie panierujemy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej (musi być go tyle, żeby zakrył połowę kotleta). Smażymy na wolnym ogniu po 4 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować