Moje mini Pavlova...smak w tradycji

0 (0 ocen)

  • 20 min

Patrząc na wyczyny Kingi Paruzel w kuchni nie mogę pojąć dlaczego tak często robi torty bezowe.Po wypróbowaniu tortu Pavlova cała sprawa została wyjaśniona. Nie spodziewałem się takiego efektu.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 białka
    150 g cukru
    1 łyżeczka skrobi kukurydzianej ( może być mąka ziemniaczana)
    1 łyżeczka octu winnego białego
    1 łyżeczka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Moje mini pavlova...smak w tradycji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Ubijamy białka na sztywno, następnie dodajemy po odrobinie cukru i mieszamy do rozpuszczenia. Czynności powtarzać kilka razy (żeby nie wsypywać całego curku naraz).
    Wsypujemy skrobię oraz ocet. Mieszamy.

    Teraz w zależności jaki tort chcemy nakładamy "ciasto" na formę wyścieloną pergaminem.

    Ja pianę podzieliłem na 2 części, do drugiej wsypałem kakao. Białych było 6 oraz tyle samo ciemnych.

    Wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i po 5 min przykręcić temperaturę do 150 st. Piec 1 godzinę. Studzić w uchylonym piekarniku.

    Masa:
    1 kostka miękkiego masła (chodzi by masło miało temperaturę pokojową)
    1 ugotowany budyń

    Masło miksujemy, dodajemy po odrobinie budyniu.

    Nakładamy masę na jedną z bez, przykrywamy drugą i dekorujemy owocami, ja użyłem brzoskwinie oraz pomarańcze :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować