5 sztuk papryki / czerwona, żółta /,
1 duża cukinia,
3 duże cebule,zabek czosnku.
6-7 mięsistych dużych pomidorów
kiełbasa pół kg
odrobinę oleju lub jak kto woli smalcu do podsmażania,
sól, pieprz do smaku,
zioła prowansalskie majeranek liść laurowy ziele ang.
1.
W szerokim garnku roztapiamy odrobinę tłuszczu i na rozgrzany wrzucamy kiełbasę drobno pokrojoną smażymy do zrumienienia.
Następnie wrzucamy cebulę i czosnek podsmażamy do jej zeszklenia i złocistego koloru.
Teraz papryka. Jest najtwardsza z warzyw, więc przysmażamy ją najdłużej.
Następnie cukinia.
Na samym końcu pomidory, które szybko wytworzą sos.
Gotujemy do chwili aż warzywa będą miękkie, ale nierozgotowane.
dodajemy 2 liść laurowy zele ang majeranek 1 łyz
Na końcu doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy zioła.
Komentarze