MOJE LECZO

0 (0 ocen)

  • 45 min

Polecam leczo z cukinią

  • 45 min

Składniki:


  • 5 sztuk papryki / czerwona, żółta /,
    1 duża cukinia,
    3 duże cebule,zabek czosnku.
    6-7 mięsistych dużych pomidorów
    kiełbasa pół kg
    odrobinę oleju lub jak kto woli smalcu do podsmażania,
    sól, pieprz do smaku,
    zioła prowansalskie majeranek liść laurowy ziele ang.

Moje leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ktumrt 1.
    W szerokim garnku roztapiamy odrobinę tłuszczu i na rozgrzany wrzucamy kiełbasę drobno pokrojoną smażymy do zrumienienia.
    Następnie wrzucamy cebulę i czosnek podsmażamy do jej zeszklenia i złocistego koloru.
    Teraz papryka. Jest najtwardsza z warzyw, więc przysmażamy ją najdłużej.
    Następnie cukinia.
    Na samym końcu pomidory, które szybko wytworzą sos.
    Gotujemy do chwili aż warzywa będą miękkie, ale nierozgotowane.
    dodajemy 2 liść laurowy zele ang majeranek 1 łyz
    Na końcu doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy zioła.

Porady

Samo zdrowie :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy