Moje Bolognese

0 (0 ocen)

  • 40 min

Makaron z tym sosem pomidorowym jest ulubionym daniem mojej rodziny.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
    2 cebule
    puszka groszku z marchewką
    mały przecier pomidorowy
    400 g makaronu spaghetti
    pieprz, sól, oregano, majeranek, pieprz cayene, odrobina cukru, keczup
    tłuszcz do smażenia

Moje bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w większą kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy będzie miękka dodajemy mięso i podsmażamy, rozdzielając je na małe grudki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażone mięso przekładamy do płytkiego, szerokiego garnka, podlewamy wodą i gotujemy na małym ogniu.
    Marchewkę z groszkiem płuczemy na sicie i dodajemy do mięsa. Dodajemy tyle przecieru pomidorowego aby odpowiadał nam smak i kolor. Doprawiamy i zagęszczamy mieszanką wody i mąki.
    Makaron gotujemy al dente i polewamy go sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy