Moja zupa koperkowa

4.51 (171 ocen)

  • 60 min

Gdy jest swiezy koper gotuje ta zupe bardzo czesto.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka,
    duzy peczek koperku,
    1 marchewka,
    1 pietruszka,
    plasterek selera,
    6-7 ziemniakow,
    3 łyzki ryzu,
    3 łyzki smietany 18%,
    1 łyzeczka mąki,
    sol, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.51 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Moja zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ok 2 litrow wody wrzucamy udko, gotujemy ok 20 min.Wrzucamy ryz.
    Marchew, pietruszke, seler kroimy w drobna kostke.Dodajemy do wywaru.Po ok 15 minutach dodajemy pokrojone w kostke ziemniaki i wrzucamy posiekany koperek.Gotujemy do miekkosci warzyw.Zupe zabielamy smietana rozmieszana z maka i niewilelka iloscia plynu z zupy.Calosc zagotowujemy.
    Zupe doprawiamy sola i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować