Moja zupa gulaszowa

4.5 (186 ocen)

Kolejne rozgrzewające i sycące danie:)

Składniki:

  • 1 kg szynki bez kości
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    ½ papryczki chili
    2 cebule
    2 duże ząbki czosnku
    5 dużych ziemniaków
    2 łyżki smalcu
    2 łyżki mąki
    2 łyżki koncentratu
    Sól, pieprz do smaku
    Chili w płatkach, ostra papryka mielona do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne Szynki

Moja zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso podsmażyć 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i wrzucić kawałki mięsa. Podsmażyć. W między czasie pokroić cebule w małą kostkę. Dodać ją do garnka i smażyć dalej.
  • dodać papryki 2. Papryki umyć, osuszyć, pozbawić nasion i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do garnka i ciągle razem smażyć. Obrane ząbki zetrzeć na drobnych oczkach a następnie rozetrzeć z łyżeczką soli. Dodać do garnka. Papryczkę chili pokroić drobno i dać do garnka.
  • 3. Wlać 3 litry wody i zagotować. Obrane ziemniaki umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Dodać do wrzącego wywaru. Gotować aż ziemniaki będę miękkie
  • 4. . Do miseczki wlać około 3 chochle wywaru i dodać mąkę oraz koncentrat, wymieszać. Dodać do zupy i ponownie zagotować i gotowe. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować