Moja odświętna zupa pomidorowa

  • wyświetlono: 966 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealna na specjalne okazje

  • 30min

Składniki

1 cebula
2 łyżki masła
4 łyżki mąki
Słoiczek koncentratu pomidorowego
Rosół na cielęcinie
Opakowanie tortellini ze szpinakiem
sól
pieprz
natka pietruszki do przyozdobienia

Sposób przygotowania przepisu:

Moja odświętna zupa pomidorowa

  • 1. Posiekaj cebulę i zarumień ją na roztopionym maśle. Oprósz cebulę mąką i podsmażaj, aż uzyska złoty kolor. Wlej do niej 4 szklanki ziemnej wody. Rób to stopniowo i ciągle mieszaj, by nie powstały grudki.
    Do pysznej zupy dolej bulion oraz koncentrat pomidorowy, dopraw danie pieprzem i solą. Gotuj na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Zupa jest już gotowa. Wlej ją do talerza i ozdób świeżą pietruszką. Podawaj z tortellini ze szpinakiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzukonkurs_szybkowar

Komentarze

Podobne przepisy

zupa

Dodane przez: Anitka0804

Zupa pomidorowa

Smaczna, pachnąca, wyrazista w...

Najlepsza pomidorowa

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Zupa pomidorowa

Uwielbiam pomidorową. Ta dla mnie...

Zupa pomidorowa

Dodane przez: Ejszetka

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa w bardziej sycącej...

Moja zupa ogórkowa

Dodane przez: evita0007

Moja zupa ogórkowa

........

Paprykowo-pomidorowa zupa krem

Dodane przez: joanna30

Paprykowo-pomidorowa zupa krem

W jesienne chłodne dni coraz częściej...

Prosta pomidorowa z ryżem

Dodane przez: evita0007

Prosta zupa pomidorowa z ryżem

Ulubiona zupa mojej córki ale na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE