Moja niedzielna rolada

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy mięska :)

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5kg karkówki
    2 kiszone ogórki
    1 czerwona papryka
    2 łyżeczki wasabi
    2 łyżki ketchupu
    1 cebula
    2 duże pieczarki
    15 dag boczku wędzonego
    szczypta:soli, oregano,papryki słodkiej i ostrej, suszona natka pietruszki
    4 łyżki oliwy

Moja niedzielna rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0xe3n64 1. Karkówkę rozkrawamy tak,aby powstał nam jeden duży płat,a następnie rozbijamy je tłuczkiem.Nasze rozbite mięsko smarujemy ketchupem i wasabi oraz przyprawiamy(w/w składnikami ) z obu stron,następnie kładziemy pokrojone plastry cebuli ,boczku,papryki,ogórka,pieczarek.Po ułożeniu naszych plasterków zawijamy mięsko i obwiązujemy je nitką(którą później zdejmiemy przed podaniem)i nacieramy oliwą.Mięsko nasze wkładamy do pieca na ok. 120 min. w temp.200

Porady

Ja tak 30 min przed końcem dorzucam pokrojone ziemniaczki.Ładnie się prezentują i są bardzo smaczne. Na początku pieczenia powstaje nam ,,zupka'',którą ja odlewam aby mięsko dobrze mi się opiekło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy