Moja chińszczyzna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubie takie szybkie i zdrowe chińskie wariacje.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    200 g makaronu ryżowego wstążki
    1/2 średniej cukinii
    1 cebula
    350 g mięsa mielonego
    1 łyżka sosu sojowego
    przyprawa Kotanyi ASIA a'la Kanton
    1 zielona papryka
    1 czerwona papryka
    1 ostra papryczka chilli
    75 ml białego wina półsłodkiego

Moja chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron ryzowy 1. Makaron gotujemy al'dente.
  • chińszczyzna 2. Cukinię kroimy w paski tak jak i papryki.
    Cebule kroimy w piórka.
    Na oleju podsmażamy po kolei:

    cebulę
    mięso mielone
    papryki
    cukinię

    Na koniec dodajemy przyprawy podlewamy winem i chwile smażymy.
  • chińszczyzna 3. Dodajemy ugotowany makaron.
    Dobrze mieszamy na patelni i rozkładamy na talerze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy