Mój pyszny keks z białek

0 (0 ocen)

  • 20 min

To ciasto upiekłam z zestawienia kilku różnych przepisów

  • 20 min

Składniki:

  • 7 białek, 150 g. mąki, 150g. cukru, 120g. roztopionego masła, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli, szklanka orzechów i kokosu.

Mój pyszny keks z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno razem z solą.
  • 2. Dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy
  • 3. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do ostudzenia. Następnie dodajemy do ciasta.
  • 4. Mąkę przesiaewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie razem z ciastem, dodajemy orzechy oraz kokos.
  • 5. Małą kwadratową blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą, wylewamy na nią ciasto.
  • 6. Po wyciągnięciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.
  • 7. Pieczemy w temp. 150 stopni przez godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy