pączki hiszpańskie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pomysł na pączki powstał kiedy nie potrafiłam wykonać idealnie okrągłych ciasteczek.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g przesianej mąki pszennej
    125 g masła
    250 ml wody
    3 duże jajka
    szczypta soli
    olej do smażenia.

Pączki hiszpańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wgu03h 1. Wodę zagotowujemy z masłem i solą.Wsypujemy przesianą mąkę i energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Zostawiamy od ostygnięcia.Następnie dodajemy po jednym jajku i mieszamy dokładnie.Za pomocą szprycki,na kwadratach wyciętych z papieru do pieczenia formujemy kształty jakie chcemy uzyskać.Ostrożnie przenosimy kwadraty do garnka z olejem.Po około 30 sekundach delikatnie zdejmujemy papier uważając żeby się nie poparzyć.Smażymy z obu stron po około 4-5 minut do zbrązowienia.

Porady

paczki mozna polukrować,polać rozpuszczoną czekoladą lub posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy