Mój mały raj, czyli cannelloni z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Mój Mąż zdecydowanie odmawia jedzenia wszelkich pierogów czy makaronów z owocami. Obiad na słodko to nie jest dla niego obiad. Dlatego też cannelloni z truskawkami to taki tylko i wyłącznie mój mały kulinarny raj. Idealny na wszelkie smutki, od samego patrzenia na to danie poprawia się humor :)

  • 35 min

Składniki:

  • 3 rurki cannelloni
    300 g truskawek
    mały jogurt naturalny
    cukier trzcinowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Mój mały raj, czyli cannelloni z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy na półtwardo. Połowę truskawek rozgniatamy widelcem, dodajemy około połowę opakowania jogurtu naturalnego i dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym. Tak powstałą masą truskawkową faszerujemy lekko obgotowane cannelloni. Końce każdej rurki zatykamy całymi truskawkami. Następne makaron przekładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy przez około 15 minut w temperaturze 190 stopni C. Po tym czasie cannelloni przekładamy na talerz, polewamy resztą jogurtu naturalnego, posypujemy cukrem trzcinowym i dekorujemy pozostałymi truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować