Mój Eton Mess

0 (0 ocen)

Legenda mówi, że powstał on kiedy jeden z kucharzy w Eton niósł Pavlovą, która mu upadła. Postanowił pozbierać wszystko i tak oto pojawiło się Eton Mess czyli Bałagan w Eton.

Składniki:

  • Składniki na 2 duże porcje:
    - 250 ml śmietanki 36 albo 30 %
    - 250 g serka mielonego do sernika albo mascarponce. u ser marki Wieluń
    - kilka białych, kupnych bez. (ilość uzależniona od tego jak bardzo chcemy by deser był słodki.
    - 1 l malin
    - czerwone porzeczki do dekoracji
    - mięta do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Mój eton mess - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Najpierw na małych obrotach a potem na maksymalnych. Następnie stopniowo dodajemy serek i całość mieszamy.
  • 2. Na sam koniec dodajemy pokruszone bezy i nadal mieszamy. Deser przekładamy na przemian: śmietana, owoce, śmietana i owoce aż do wyczerpania składników. Całość dekorujemy np. porzeczkami. I schładzamy na 20 min przed podaniem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować