MODRE KOTLETY

0 (0 ocen)

  • 30 min

Oryginalne i pyszne w smaku

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g zmielonej piersi kurczaka
    objętościowo tyle samo poszatkowanej modrej kapusty
    (mi wyszła przykładowo miska mięsa więc poszatkowałam taką samą miskę kapusty)

    jajko lub 2
    bułka tarta do zagęszczenia masy

    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia
    sól. pieprz

Modre kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do dużego naczynia. Kapustę mielimy np. w elektrycznym rozdrabniaczu na drobno. Mieszamy ją z mięsem, dodając jajko i bułkę tartą aż do uzyskania pożądanej konsystencji masy. Solimy ją i pieprzymy. Formujemy kotlety i spłaszczamy je. Obtaczamy w bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, na mocnym a potem na wolnym ogniu często przewracając, aby się dopiekły w środku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy