MOCCA Z ORZECHAMI – błyskawicznie ciasto bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dziś przygotowałam dla Was błyskawiczne orzechowe ciasto bez pieczenia.

Biszkopty przełożone kremem kawowym i chrupiącymi prażonymi orzechami jest świetnym dodatkiem do popołudniowej kawki

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( blacha ok. 20 x 20 )

    * okrągłe biszkopty – ok. 30 szt

    * maslo min. 82% – 250 g

    * cukier puder – 200 g

    * żołtko – 2 szt

    * sypka kawa rozpuszczalna – 2 lyżki

    * napar z kawy – 1 szkl

    * orzechy włoskie – 1 garstka

    * orzechy laskowe – 1 garstka

    * orzechy ziemne – 1 garstka

    * migdały – 1 garstka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Kawy

Mocca z orzechami – błyskawicznie ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wszystkie bakalie prażymy kilka minut na patelni, studzimy, siekamy.

    Miękkie masło miksujemy ok. 3 minuty, dodajemy cukier puder, ucieramy do białości.

    Nie przerywając dodajemy po 1 żółtku, a następnie wsypujemy sypka kawę 0 miksujemy na gładką, kremową masę.

    W naparze moczymy biszkopty, układamy 1 warstwę, smarujemy połową kremu, przykrywamy drugą warstwą ciastek i smarujemy resztą kremu.

    Obficie posypujemy prażonymi orzechami.

    Wkładamy na co najmniej 3 godziny do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bakalie Kawa Masa Migdały Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować