Marchewka w cieście naleśnikowym

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Idealna jako przekąska ,można w ten sam sposób przygotować również inne warzywa.

  • 30 min

Składniki:

  • -800 g marchwi

    -szklanka mąki

    -2 jajka

    -łyżka masła

    -2/3 szklanki mleka

    -1/3 szklanki wody

    -1,5 lyżki oleju

    -sól i cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marchewka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Marchew umyć,oczyścić,opłukać,zalać malą ilością wrzącej wody z dodatkiem soli,cukru i łyżki masła.Ugotować do miękkości pod przykryciem.Następnie wyjąć ,ostudzić i przekroić wzdłuż na 2 polówki.

    2.Mąkę przesiać do naczynia,wymieszać z jajkiem,wlewać cienkim strumieniem mleko połączone z wodą i odrobiną oleju,dokładnie roztrzepać trzepaczką lub mikserem.

    3.Marchewkę maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na zloty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować