2 litry bulionu gotowanego na skrzydełkach
5 ziemniaków
marchewka
mała kapusta albo pół większej
2 pomidory
pół cebuli
łyżka smalcu najlepiej domowego
150 g boczku wędzonego parzonego
150 g ogonówki
pierz czarny świeżo mielony
cukier na koniec łyżki
łyżeczka soku z cytryny
sól do smaku
pęczek koperku
Sposób przygotowania przepisu:
Młody kapuśniak
1.
Do bulionu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę pokrojona półplasterki. Gotować ok 10 min. Dodać pokrojoną dość grubo kapustę oraz pomidory bez skórki pokrojone w kostkę Gotować kolejne 10 min.
Na patelni, na smalcu podsmażyć pokrojone w małe kawałki mięsa. Przełożyć do zupy. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać do zupy. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, cukier, sok z cytryny i sól do smaku. Jeszcze zupę zagotować i dopiero dodać pokrojony drobniutko koperek.
Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze