Młode ziemniaki z chrupiącą surówką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ugotowane w mundurkach młode ziemniaki podane z chrupiącą sałatką letnią. Lekkie z dużą ilością witamin danie, idealne na upalny dzień.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • młode ziemniaki 4 szt.
    rzodkiewka (pokrojona w plasterki)
    sałata lodowa 1 liść (rwiemy go w kawałki)
    pomidorki truskawkowe (kroimy je w ósemki)
    por 10-12 cm
    papryka żółta połowa (pokrojona w kostkę)
    natka pietruszki (drobno pokrojona)
    sól
    pieprz ziołowy
    jogurt naturalny 2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młode ziemniaki z chrupiącą surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym dodajemy jogurt i mieszamy. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy do lodówki na 20 minut żeby smaki się połączyły. W międzyczasie gotujemy wymyte młode ziemniaki. Ugotowane ziemniaki kroimy na połówki lub ćwiartki i podajemy z chrupiącą letnią sałatką obłożoną plasterkami rzodkiewki.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młode ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować