Młode ziemniaki w jajku z kabanosem rzodkiewką i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczne letnie danie:)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    400 g rzodkiewek
    2 małe młode cebule
    2 jajka
    100 g kabanosów wieprzowych cienkich
    1 mały pęczek świeżego koperku

    sól ziołowa
    świeżo zmielony czarny pieprz
    tłuszcz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młode ziemniaki w jajku z kabanosem rzodkiewką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Młode ziemniaki wyszorować lub obrać i ugotować. w lekko osolonej wodzie.
    Rzodkiewkę pokroić w pół plasterki. Koperek posiekać. Kabanosy pokroic w krązki.Cebulke posiekac .
    Jajka rozbebłac w miseczce , dodac sól i pieprz.

    2. Ugotowane ziemniaki pokroic w ósemki, umieścic w rondelku z odrobina tłuszczu , dodac rzodkiewke , kabanosy, koperek i cebule , wlac rozbebłane jajka. Całosc podtrzymac na ogniu przez 1-2 minuty, jednoczesnie mieszając by wszystkie składniki się połaczyły . Udekorowac swiezym koperkiem ,
    smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Koper Rzodkiewka Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować