Młode ziemniaki pieczone paprykowo-koperkowe

5 (187 ocen)

  • 50 min

Ziemniaki tak przyrządzone uwielbiamy najbardziej. Są łatwe w przygotowaniu i można je posypać praktycznie każdą przyprawą czy świeżymi ziołami i zapiec.

  • 50 min

Składniki:

  • 1,5 kg młodych ziemniaków
    2-3 łyżki papryki słodkiej mielonej
    1-2 łyżki papryki ostrej mielonej
    1-2 łyżki ziół prowansalskich
    1 łyżka czosnku granulowanego
    1 pęczek świeżego kopru
    5 łyżek oleju rzepakowego
    sól morska
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Młode ziemniaki pieczone paprykowo-koperkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki przed pieczeniem 1. Ziemniaki porządnie wyszoruj, powycinaj oczka, pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki wyłóż do dużej lub 2 mniejszych foremek żaroodpornych.
  • 2. Koperek posiekaj. Ziemniaki posyp przyprawami oprócz soli. Posyp też koperkiem i polej olejem. Przemieszaj trochę.
  • 3. Piecz w 200 st. C ok. 40-45 minut, co jakiś czas przemieszaj je. Po upieczeniu posyp solą morską.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młode ziemniaki Papryka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować