Młoda modra kapusta

0 (0 ocen)

  • 30 min

Na zimno na ciepło zawsze smakuje wspaniale,pasuje do każdego pieczonego mięska,a najlepiej wypada w towarzystwie rolad i klusek śląskich.

  • 30 min

Składniki:

  • czerwona kapusta-główka
    por- biała część(zielona do dekoracji)
    papryka czerwona-1/2
    marchewka-1 sztuka
    jabłko-1 sztuka
    sok z cytryny-2 łyżki
    oliwa z oliwek-2 łyżki
    cukier,sól i pieprz do smaku

Młoda modra kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkuj,przełóż do garnka zalej wodą i gotuj do miękkości.
    Kapustę odcedź dodaj pokrojonego pora i paprykę,marchewkę i jabłko starte na grubych oczkach tarki oraz oliwę z oliwek i sok z cytryny dopraw do smaku solą,cukrem i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy