Młoda kapustka z ziemniaczkami.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne,lekkie i wiosenne danie posypane świeżym koperkiem.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    sól,pieprz
    2-3 łyżki masła
    2-3 łyżki śmietany 12 %
    posiekany koperek ( dowolna ilość )
    młode ziemniaki ( około 1 kg )
    stopione masło do polania ziemniaków

Młoda kapustka z ziemniaczkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z wierzchnich liści,drobno pokroić i wypłukać,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.Odcedzić z nadmiaru wody.
  • 2. Do ugotowanej kapusty dodać masło,śmietanę i posiekany koperek,chwilę dusić,na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Ziemniaki obrać,umyć i ugotować w osolonej wodzie ,odcedzić.
  • 4. Na talerz nakładamy porcję kapusty,ziemniaków,ziemniaki polewamy masłem i całość posypujemy posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy