Młoda kapusta ze śmietaną

5 (168 ocen)

Taką kapustkę robiła babcia mojego męża , jego mama a teraz i ja . Tradycja zachowana

Składniki:

  • 1 duża głowa młodej kapusty
    2 pomidory
    1 marchew
    natka pietruszki
    pęczek koperku
    1 duża cebula
    sól, pieprz
    vegeta
    1 łyżka margaryny
    250 ml śmietany 18%
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Młoda kapusta ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, gotować ok 15 min. Odcedzić,
  • 2. Cebulę , obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać kapusty.
    Marchew umyć, zetrzec na tarce o drobnych oczach dodać do marchwi
  • 3. Do kapusty wkroić pomidory, dodać przyprawy,margaryne oraz śmietanę. Dusić ok 40 min.
  • 4. Pod koniec duszenia dodac posiekany koperek i natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować