Młoda kapusta zasmażana w wersji fit

4.5 (194 ocen)

  • 35 min

Młoda kapusta zasmażana wegańska lub jeśli damy masło wegetariańska. Przepis powstał przypadkiem, kiedy zostało mi pól główki młodej kapusty - efektem końcowym byłam bardzo mile zaskoczona.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 nieduża główka młodej kapusty,
    2 małe cebule,
    łyżka oleju rzepakowego lub masła,
    2 liście laurowe,
    3 kulki ziela angielskiego,
    woda, bulion warzywny, lub bulion drobiowy z kostki do zalania kapusty.
    sól,
    pieprz,
    szczypta ostrej mielonej papryki.
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Młoda kapusta zasmażana w wersji fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, zalewamy bulionem (lub wodą) i gotujemy do miękkości wraz z zielem, liśćmi laurowymi. Gotującą się kapustę doprawiamy solą oraz pieprzem. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju bądź maśle. Kiedy cebulka się podsmaży dodajemy na patelnię kapustę wraz z niewielką ilością wody, w której się gotowała. Całość dusimy aż sos zredukuje się do pożądanej przez nas ilości, na koniec doprawiamy szczypta papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować