Młoda kapusta zasmażana

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Czas świeżych i młodych warzyw czas rozpocząć. Dziś w propozycji młoda kapusta zasmażana idealna jako dodatek do drugiego dania.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty

    1 łyżeczka różowej soli himalajskiej

    1/3 łyżeczki pieprzu czarnego

    woda

    1/2 łyżki masła

    1 płaska łyżka mąki pszennej

    pęczek koperku

Młoda kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę przepłucz pod zimną wodą. Osusz. Kapustę przekrój na pół i drobno posiekaj.

    2.Posiekaną kapustę włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj 1/3 łyżeczki soli . Gotuj na średnim ogniu około 15-20 minut ( od momentu zagotowania)

    3.Kapustę przecedź. Dodaj posiekany koperek , masło, przyprawy. Gdy masło się rozpuści dodaj mąkę i mieszając smaż około 1-2 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy