Młoda kapusta zasmażana

  • wyświetlono: 268 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Czas świeżych i młodych warzyw czas rozpocząć. Dziś w propozycji młoda kapusta zasmażana idealna jako dodatek do drugiego dania.

uuuuuunazwy-1
  • 5 porcje
  • 30min

Składniki

1 główka młodej kapusty

1 łyżeczka różowej soli himalajskiej

1/3 łyżeczki pieprzu czarnego

woda

1/2 łyżki masła

1 płaska łyżka mąki pszennej

pęczek koperku

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapusta zasmażana

  • 1. 1. Kapustę przepłucz pod zimną wodą. Osusz. Kapustę przekrój na pół i drobno posiekaj.

    2.Posiekaną kapustę włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj 1/3 łyżeczki soli . Gotuj na średnim ogniu około 15-20 minut ( od momentu zagotowania)

    3.Kapustę przecedź. Dodaj posiekany koperek , masło, przyprawy. Gdy masło się rozpuści dodaj mąkę i mieszając smaż około 1-2 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta do obiadu

Dodane przez: Gregorhspeed

Młoda kapusta do obiadu

No i w końcu pojawiła się w sklepach...

kapusta zasmażana

Dodane przez: Marica738

Kapusta zasmażana z mieszanej kapusty

Pyszna i niedościgniona kapusta...

Kapusta pekińska zasmażana

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapusta pekińska zasmażana

Poczujcie radość zasmażanej kapusty...

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: ewaeu

Młoda kapusta z koperkiem

Uwielbiamy wiosnę. Uwielbiamy jej...

Kapusta kiszona zasmażana

Dodane przez: Joanna Kryla

Kapusta kiszona zasmażana

Jest to ulubiony przeze mnie dodatek...

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: ewuska2016

Młoda kapusta z koperkiem

Ulubiona wersja młodej kapusty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE