Młoda kapusta z wołowiną

4.5 (189 ocen)

Nie wyobrażam sobie początku lata bez udziału młodej kapusty w obiadowym menu. Jest ona bardzo szybka w przygotowaniu i można ją łączyć z innymi składnikami. Dziś polecam jej połączenie z mielonym mięsem wołowym, kukurydzą i pieczarkami.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    • 500 gram mięsa wołowego mielonego,
    • 1 puszka kukurydzy,
    • 300 gram pieczarek,
    Składnik dodatkowy:
    • 1 młoda kapusta
    Składniki robocze:
    • Olej,
    • 1 młoda cebula wraz z szczypiorem,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • Sól do smaku,
    • Ostra papryka do smaku,
    • 1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krojenie 1. Dolną, białą część cebuli kroimy w półplasterki i rumienimy na oleju. Kapustę szatkujemy i dodajemy do cebuli. Delikatnie podlewamy ją wodą i smażymy do miękkości.
  • smażenie kapusty 2. W trakcie smażenia doprawiamy do smaku.
  • przygotowanie mięsa 3. Pokrojone w plasterki pieczarki przysmażamy na oleju i doprawiamy smaku.
    Na oddzielnej patelni przysmażmy mięso, dodając do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Do przysmażonego dodajemy pieczarki oraz odsączoną z zalewy kukurydzę.
  • łączenie składników 4. Połączone składniki łączymy z kapustą. Całość razem podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Pod koniec do dania dodajemy drobno pokrojony szczypior z cebuli. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Młoda kapusta Pieczarki Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować