Młoda kapusta z warzywami i boczkiem w soku pomidorowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Młoda kapusta jest jednym z warzyw które przypominają mi wiosenne obiady w promieniach słońca.
Przygotowana z dodatkiem różnych warzyw , boczku , kiełbasy , soku pomidorowego i oczywiście obowiązkowego kopru jest na prawdę syta i wyśmienita w smaku.
Sam sos powstały podczas gotowania mogła bym wyjadać łyżkami.
Kapustę podałam z młodymi ziemniakami w maśle i koprze ale ze świeżym pieczywem smakuje równie dobrze.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe główki młodej kapusty
    0,7 kg boczku wędzonego
    0,5 kg cienkiej kiełbasy
    2 cebule
    4 pomidory ( użyłam malinowych)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    500 ml soku pomidorowego
    1 pęczek posiekanego kopru
    4 liście laurowe
    5 kulek ziela angieskiego
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Młoda kapusta z warzywami i boczkiem w soku pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć , osuszyć.
    Kapustę poszatkować.
    Obraną marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Warzywa przełożyć do garnka , zalać wodą ,dodać liście laurowe oraz ziele angielskie , gotować do miękkości.

    Boczek , kiełbasę , cebulę i pomidory pokroić w kostkę.
    Rozgrzać suchą patelnie , przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę , smażyć na rumiano.
    Dodać pomidory , poddusić chwilę mieszając aż puszczą sok.

    Do kapusty przełożyć zawartość patelni , wlać sok pomidorowy , doprawić solą i pieprzem.
    Wsypać koperek , gotować kolejne 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować