Młoda kapusta z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa wbić jajko, dodać kaszę mannę,doprawić solą, pieprzem a następnie wyrobić na gładką masę. Zwilżoną ręką formować małe pulpeciki i smażyć na gorącym oleju na złoto około 5 minut. Wyłożyć na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Kapustę umyć, poszatkować, zalać wodą około 1 litrem wody , doprawić solą oraz pieprzem i gotować około 15 minut. Pieczarki i cebulę pokroić w plastry, posypać solą oraz pieprzem i podsmażyć na oleju aż pieczarki będą miękkie. Na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystkie warzywa dodać do kapusty i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodać pulpeciki oraz posiekany koperek i pogotować jeszcze 5 minut. Całość doprawić solą i pieprzem a następnie zaprawić koncentratem pomidorowym.
Komentarze