Młoda kapusta z pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja wersja młodej kapusty która smakuje całej mojej rodzinie.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża młoda kapusta
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    1 czerwona papryka
    pęczek koperku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól i pieprz,
    Pulpeciki:
    50 dag mięsa mielonego
    sól i pieprz
    2 łyżki kaszy manny
    1 jajko

Młoda kapusta z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbić jajko, dodać kaszę mannę,doprawić solą, pieprzem a następnie wyrobić na gładką masę. Zwilżoną ręką formować małe pulpeciki i smażyć na gorącym oleju na złoto około 5 minut. Wyłożyć na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Kapustę umyć, poszatkować, zalać wodą około 1 litrem wody , doprawić solą oraz pieprzem i gotować około 15 minut. Pieczarki i cebulę pokroić w plastry, posypać solą oraz pieprzem i podsmażyć na oleju aż pieczarki będą miękkie. Na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystkie warzywa dodać do kapusty i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodać pulpeciki oraz posiekany koperek i pogotować jeszcze 5 minut. Całość doprawić solą i pieprzem a następnie zaprawić koncentratem pomidorowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy