Młoda kapusta z pomidorami

4.5 (186 ocen)

  • 60 min

doskonały dodatek do każdego typu dań mięsnych:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1 pęczek szczypiorku
    ½ pęczka koperku
    ½ pęczka pietruszki
    1 puszka pomidorów w puszce pokrojonych i obranych
    ¼ kostki masła
    1 szklanka wody
    1 duża cebula
    przyprawy do smaku: sól, pieprz
    kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta z pomidorami 1. Kapustę myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Poszatkowaną kapustę wkładamy do miski i zalewamy ją wrzątkiem, po około 5 minutach odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku rozpuszczamy masło, szklimy cebulę i dodajemy sparzoną kapustę, zalewamy to wszystko małą ilością wody, tak aby kapusta się nie spaliła. Wszystko razem dusimy doprawiając solą, pieprzem i kostką rosołową. Gdy kapusta będzie już na wpół miękka dodajemy posiekany szczypiorek, koperek i pietruszkę oraz pomidory z puszki. Przykrywamy pokrywką i prużymy na małym ogniu do momentu aż kapusta będzie miękka.
  • Młoda kapusta z pomidorami 2. Jest doskonałym dodatkiem do różnego typu dań mięsnych. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami z koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować