młoda kapusta z pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Młodą kapustę uwielbiamy pod każdą postacią, choć najczęściej występuje u nas duszona z mlekiem. Do dzisiejszego obiadu połączyłam ją z pomarańczą i koperkiem. Takie połączenie smaków jest świetne- pomarańcza nadaje świeżości i soczystości. Wpisuję tą surówkę do naszego stałego menu.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    1 duża pomarańcza
    świeży koperek
    sól
    pieprz
    łyżka dobrego majonezu

Młoda kapusta z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zeszatkować, nasolić (nie za dużo) i odstawić na kwadrans. Następnie odcisnąć z soku. Pomarańczę obrać ze skórki, wyfiletować i pokroić na mniejsze kawałki. Koperek posiekać. Kapustę doprawić pieprzem i majonezem, dodać koperek i wymieszać. Na końcu dodać kawałki pomarańczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy