PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Młoda kapusta z pieczarkami i śmietanąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/42/5646b4062133449e27f15a3d9a76a6ea81967ffe.jpeg24483264http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mloda-kapusta-z-pieczarkami-i-smietana-2
1 główka młodej kapusty
½ kg pieczarek
1 mały kubek śmietany 30% (200gr)
½ kostki masła
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu winnego
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Młoda kapusta z pieczarkami i śmietaną
1.
Kapustę obrać z obeschniętych liści i drobno poszatkować. Pieczarki obrać, pokroić w ćwiartki. Masło rozpuścić w dużym garnku, dodać pieczarki i chwilę smażyć. Dodać poszatkowaną kapustę i dalej smażyć na dużym ogniu. Dodać śmietanę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i ocet winny. Całość dokładnie wymieszać i dusić do miękkości kapusty. Przyprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać, ostudzić i letnie podawać.
Porady
Składniki podane na ok. 5 porcji.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze