Młoda kapusta z pieczarkami i śmietaną

4.99 (184 ocen)

  • 40 min

Młoda kapusta przygotowana w ten sposób smakuje idealnie do każdego wiosennego obiadu. Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    ½ kg pieczarek
    1 mały kubek śmietany 30% (200gr)
    ½ kostki masła
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka octu winnego
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki Dodatki

Młoda kapusta z pieczarkami i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z obeschniętych liści i drobno poszatkować. Pieczarki obrać, pokroić w ćwiartki. Masło rozpuścić w dużym garnku, dodać pieczarki i chwilę smażyć. Dodać poszatkowaną kapustę i dalej smażyć na dużym ogniu. Dodać śmietanę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i ocet winny. Całość dokładnie wymieszać i dusić do miękkości kapusty. Przyprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać, ostudzić i letnie podawać.

Porady

Składniki podane na ok. 5 porcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Nowalijki Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować