Młoda kapusta z parówkami i kalarepą w sosie pomidorowym

4.5 (177 ocen)

  • 40 min

Tę kapustę przygotujemy bardzo szybko , składa się paru prostych składników kapusty , parówek , kalarepy i przecieru pomidorowego , do tego troszkę przypraw , świeży mięsisty pomidor , cebula i obiad dla rodziny gotowy :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    7 parówek delikatesowych
    2 kalarepy
    1 opakowanie przecieru pomidorowego
    1 duży mięsisty pomidor
    1 duża cebula
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z parówkami i kalarepą w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy , wrzucamy do ok O,5 l wrzątku.
    Kalarepy kroimy w plastry a następnie w małą kostkę , cebulkę siekamy drobno -dodajemy do kapusty.
    Gdy warzywa zmiękną dodajemy pokrojone w pół plasterki parówki oraz pokrojonego w kostkę pomidora wraz z wytworzonym sokiem. Przecier pomidorowy mieszamy ze szklanka wody , solą i pieprzem , przelewamy do reszty składników , dusimy wszystko ok 5 min do ugotowania parówek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Parówki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować