Młoda kapusta z miodem i czosnkiem

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

Kiedy tylko pojawia się młoda kapusta, zawsze przygotowuję ją w ten właśnie sposób.

  • 30 min

Składniki:

  • * główka młodej kapusty

    * pęczek koperku

    * 25 dag boczku

    * 2 ząbki czosnku

    * pęczek koperku

    * 3 łyżki miodu

    * sok z połowy cytryby

    * płaska łyżka soli

    * 2 łyżki mąki

    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z miodem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy i siekamy. Zalewamy dwoma szklankami wody. Dodajemy płaską łyżkę soli, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy ok. 15 min. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy się zrumieni, dodajemy 2 łyżki mąki. Dolewamy trochę wody z kapusty, żeby mąkę ładnie rozprowadzić. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Dodajemy posiekany koperek. Dusimy jeszcze ok,. 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować