Młoda kapusta z koperkiem i boczniakami

4.5 (197 ocen)

  • 60 min

Pyszna młoda kapusta duszona na maśle z boczniakami i koperkiem,zagęszczona śmietaną ,idealna do obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 średnia główka młodej kapusty
    250 g boczniaków
    1 pęczek koperku
    1 cebula
    3 łyżki śmietany
    2 łyżki masła
    1 łyżka mąki
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Młoda kapusta z koperkiem i boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić w garnku , dodać pokrojoną cebulę i zeszklić, wrzucić pokrojone boczniaki i smażyć przez około 15 minut.
    Po czym dodać poszatkowana kapustę, ziele angielskie, liść laurowy, wlać 1/2 szklanki wody i dusić ,aż kapusta zmięknie.
    Dodać posiekany koperek i zabielić mąką rozpuszczoną w śmietanie,doprawić sola i pieprzem do smaku.

Porady

Jeżeli ktoś nie lubi boczniaków można ich nie dodawać lub dodać inne grzyby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować