Młoda kapusta z koperkiem do obiadu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

bardzo smaczna

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    2-3 cebule
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    Śmietana kremówka ,słodka30% do zabielenia
    mąka ok.1 łyżeczka
    koperek
    sos słodko- kwasny Tao Tao ok. 1 łyżki /do smaku/
    keczup ok. 1 łyżki / do smaku/
    szczypta cukru
    ocet do smaku
    kilka pieczarek pokrojonych i przesmażonych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z koperkiem do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, obrać z wierzchnich liści, poszatkować.
    Włożyć do wrzątku i obgotować ok. 5 minut. osączyć na sitku.
    W rondlu rozgrzać masło z olejem 3:1, dodać pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić.
    Do cebuli dodać kapustę, sól, pieprz, przyprawę uniwersalną, szczyptę cukru, chwilę podsmażyć.
    Następnie podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości.
    Doprawić jeszcze do smaku /ja tym razem dodałam kilka przesmażonych pieczarek, trochę sosu słodko –pikantnego Tao Tao, trochę keczupu, pod koniec dodałam ocet i cukier do smaku.
    Gdy kapusta będzie miękka dodać śmietanę do smaku, posiekany koperek i podbić mąką
    Idealna również jako dodatek do kotletów schabowych czy mielonych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować