Młoda kapusta z koperkiem

  • wyświetlono: 507 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne, tanie i szybkie danie, które może stanowić dodatek do obiadu lub być samodzielną potrawą.

57
  • 4 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

1 średnia główka młodej kapusty
1/2 pęczka koperku
1 młoda cebulka
1 średni pomidor
2 ząbki czosnku
100 g masła
sól i pieprz do smaku


Kapustę umyć, zszatkować i przełożyć do garnka, zalać zimną wodą do połowy wysokości kapusty, przykryć i gotować prawie do miękkości (około 20 minut). Zdjąć pokrywkę i odparować nadmiar wody, dodać masło i pokrojone cebulę oraz pomidora. Doprawić solą, pieprzem, na koniec wrzucić koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek.

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapusta z koperkiem

  • 1. Smacznego!

Porady

Można dodatkowo dolać na końcu około 1/3 szklanki słodkiej śmietany. Ja zrobiłam tym razem bez, choć obie wersje polecam.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bez mięsawiosnatanioszybkosmaczniemloda kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

Zasmażana młoda kapusta

Dodane przez: AnetaJ

Zasmażana młoda kapusta

Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem...

MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM

Dodane przez: magdzia44448

MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM

Błyskawiczna w przygotowaniu i...

Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

Dodane przez: Martyna1991

Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

Młoda, delikatnie chrupiąca młoda...

Młoda kapusta

Dodane przez: JulkaTomeczek

Młoda kapusta zasmażana

Uwielbiam młodą kapustę w takiej...

Kapusta

Dodane przez: MagdalenaS

Tradycyjna młoda kapusta zasmażana

To jeden z pyszniejszych dodatków...

Czerwona kapusta z marchewką i koperkiem.

Dodane przez: BABECZKA 35

Czerwona kapusta z marchewką i koperkiem

Jako dodatek do drugiego dania...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE