Młoda kapusta z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 50 min

Proste i smaczne danie. Świetnie smakuje z młodymi ziemniakami lub chlebem.

  • 50 min

Składniki:

  • 0,75 bulionu warzywnego z kostki,
    1/2 główki młodej kapusty,
    po około 250 g strączków fasolki szparagowej żółtej i bardzo młodych strączków groszku,
    400 g cienkiej, chudej kiełbasy,
    3 małe kolorowe słodkie papryki lub jedna duża,
    koperek,
    szczypiorek,
    nać pietruszki,
    łyżka koncentratu pomidorowego,
    ziele angielskie,
    liść laurowy,
    kminek,
    sól morska,
    pieprz,
    słodka śmietana,
    2 płaskie łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować bulion z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
  • image-1h80s2y 2. Fasolkę i groszek opłukać, usunąć włókna, pokroić.
  • 3. Pokroić kapustę, zieleninę i paprykę. Wrzucić do bulionu, dodać sól, pieprz i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 30 min.
  • image-0osmpeg 4. W tym czasie pokroić kiełbasę i podsmażyć ją na patelni z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Przełożyć do garnka z kapustą, gotować około 10 - 15 minut.
  • 5. Dodać kminek i zagęścić mąką porządnie roztartą w śmietanie i odrobinie wywaru z kapusty. Chwilę pogotować i doprawić do smaku. Podawać z młodymi ziemniakami lub chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Groszek Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować