Młoda kapusta z curry

0 (0 ocen)

Wariacja na temat młodej kapusty. Dodatek ziaren słonecznika i natki pietruszki łagodzi ostrość przyprawy curry.

Składniki:

  • 1/2 główki średniej wielkości młodej kapusty (około 500g)
    wrząca woda
    1 pęczek natki pietruszki
    3 łyżki słonecznika łuskanego
    4 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka curry
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Sałatki Dodatki

Młoda kapusta z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta z curry 1. Kapustę poszatkować, przełożyć do naczynia z pokrywką. Następnie zalać wrzątkiem, przykryć i odłożyć na 10 min. Po tym czasie dokładnie odcedzić. Dodać posiekaną natkę pietruszki, słonecznik, śmietanę i curry. Całość wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku. Odłożyć do "przegryzienia".

Porady

Śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Ziarna słonecznika można uprażyć na suchej patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować