Młoda kapusta z cebulą

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Młoda kapusta idealnie sprawdzi się jako letnia alternatywa bigosu, który świetnie rozgrzewa nas w zimie.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 małe młode kapusty
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka mąki owsianej
    łyżka przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapusty kroimy w ćwiartki, wykrawamy głąb. Kroimy w drobne paski. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, delikatnie solimy. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody.
    Obydwie cebule kroimy w piórka. Przesmażamy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Zasypujemy mąką, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy kapustę i przecier pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, przesmażamy ze 2 minuty.

Porady

Taka kapusta najlepiej smakuje ze świeżymi ziemniakami z koperkiem i jajkiem sadzonym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować